İngilizcecin – Optimizasyon Çalışması

Merhabalar.

Bugün yine bir optimizasyon işlemini sonlandırdım. Gelin detaylara hep birlikte bakalım.

Müşterim tarafıma sitesinin yavaşlık problemi ile geldi. Mümkünse site optimizasyonu, site ile çözülmez ise sunucu optimizasyonu hizmeti almak istediğini belirtti.

Sitesini kontrol ettiğimde sitenin neredeyse tamamen ulaşılamaz durumda olduğunu gözlemledim.

Site scripti WordPress’ti ve cache yazılımı kurulu olmasına rağmen hiçbir faydası yoktu.

Yaptığım incelemeler sonucu, sitenin hem web servislerinde hem de mysql de problem olduğunu gözlemledim.

Sunucuda LiteSpeed çalışmasına rağmen standart bir Apache’dan daha kötü durumdaydı.

WordPress e gereken işlemleri yapmama rağmen işlemlerime kesinlikle yanıt alamadığımı farkettim ve sunucu ile uğraşmam gerektiğine karar verdim.

Sunucudaki http, litespeed servislerine müdahale edip php-fpm i düzenledim. Php’yi tekrar derledim. LSCache modulunu aktif edip Redis desteğini kullanmasını sağladım. Sunucudaki pasif trafiği bertaraf edebilmek için CDN desteği aldım ve CDN i lscache e entegre ettim.

Müşterimin talebi misafir ziyaretçilerden çok, sitesinin çalışma prensibi gereği, login olan kullanıcıların hızlı olmasını sağlamaktı. Login olan kullanıcı konusu WordPress’i yoran durumlardan biri olduğundan işim bu anlamda biraz daha karmaşıktı. Tüm ayarları login trafiğinin yüksekliğini gözeterek ve login olan kullanıcıların hızlı bir gezinti deneyimi sağlamasını ön görerek yaptım.

Son olarak Mysql’e de birkaç sihirli dokunuş yaptıktan sonra, hem sunucu hem de site istediğim performansa ulaşmış oldu. Müşterim mutlu, sunucu sorunları çözüldü.

Buyrun siteye göz atarak hızı kendiniz tecrübe edin.

Not: Sitede oldukça yüksek sayıda kayıtlı kullanıcı mevcut, aktif şekilde giriş yapıp, dosya yüklemesi ve indirmesi işlemi yapmaktadırlar.

PageSpeed veya GTMetrix ‘ e yönelik özel bir çalışma yapmamış olmama karşın 85 üzeri PageSpeed puanı aldık. Özel bir çalışma talep edilir ise, bu değer daha da yukarı çekilebilecektir.

Link : www.ingilizcecin.com

0 Responses to “İngilizcecin – Optimizasyon Çalışması”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET