Filmstreaming Optimizasyon Çalışması

Dün pazar akşamı olmasına rağmen, teknoloji dünyasının günü saati olmadığı ve yazılımların 7 / 24 çalıştığını düşünürsek bir talep aldım.

İtalya’ya hizmet veren bir dizi film sitesi sahibi, sunucusunun neredeyse hiçbir şeye yanıt vermediğini, load ‘ının 40-50 lerde gezdiğini dolayısıyla büyük sorun yaşadığını belirtti.

Kullandığı panelin Vesta olduğunu söyleyince yüzümde bir gülümseme belirdi diyebilirim. Zira Türkiye’ye bu paneli sevdiren kişilerden olduğumu düşünmekteyim. Tabi panelin kurulumunu ben yapmadığım için pek sevdiğim bir altyapı üzerine inşa edilmemişti.

Arkadaşın paneli apache + nginx olarak derlenmişti. Yani nginx reverse proxy olarak çalışıyordu. Ben genelde nginx temeli severim fakat artık düzeni oturmuş olduğundan bunu değişme şansımız yoktu ben de elimden geleni yapmaya karar verdim.

Load ı gerçekten çok yüksekti ve işlem yapmakta dahi zorlanıyordum. WP sitesinde her ne kadar cache kurulu ve düzgün çalışıyor olsa da, sunucu isteklerle başa çıkamıyordu. Kendisi 60 kişi üzerinde sunucuyu tamamen kaybettiğini söyledi. Elimden geleni yaptım. En büyük yükü sql in çektiğini gözlemledim. Sunucu konfigurasyonu düşük olduğundan gereksiz kaynaklara ayrılan ram i gerekli kaynaklara transfer etmeye karar verdim. Öncelikle gereksiz servisleri kapadım. Daha sonra sunucu temeline sql in yükünü azaltacak bir takım yazılımlar kurup konfigure ettim. Ardından WP üzerinden bu yazılımların aktif olmalarını sağladım. Daha sonra mysql i , isteklerle başa çıkacak şekilde konfigure ettim. Sunucuyu güncelledim. Basit güvenlik ayarlarını düzelttim. Cache konfigurasyonunu yeniledim. Sonucu ise aşağıdan kendiniz gözlemlersiniz.

Müşteri çalışmadan oldukça memnun kaldı. Eski 60 olan online rekorunu 250 lere kadar çıkarabileceğini düşünmekteyim.

Siz de sunucularınızda veya sitelerinizde performans ve güvenlik problemleri yaşıyor iseniz tarafımdan 7 / 24 destek alabilirsiniz.

İyi çalışmalar, iyi seyirler.

https://filmstreaming.gratis/

 

 

 

Not: Siteye özel Pagespeed çalışması yapılmamıştır. Bu sonuçlar pagespeed çalışması olmadan alınmıştır.

0 Responses to “Filmstreaming Optimizasyon Çalışması”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET