Android Şarj Problemi / Uyku Modu

Az önce yine eski bilgilerimle ilgili ufak bir araştırma yaptım ve siteye bir şeyler yazmak istedim. Günümüzün malum en büyük problemi. Akıllı cihazlarımızın şarj problemi.

Dünyanın en pahalı, en güçlü, en hızlı, en karizmatik telefonunu da alsak, tüm havamız pili bitene kadar. Aslında bu durumu sevmiyor da değilim hani :) Pili bitmemiş bir 3310, gözümde her zaman için pırlanta kaplamalı ama şarjı olmayan iphone’dan üstündür.

Android telefonların, aslında bu tüm bilgisayar mantığı ile çalışan cihazlar için geçerli, şarj sorununun ortak derdi, arka planda çalışan uygulamalardır. Peki her arka planda çalışan uygulama şarjı yer mi? Tabi ki hayır. Bir programın ram de işlem yürütüyor olması, tabi ki şarjı etkileyecektir ama, milyonda bir de etkileyebilir. O yüzden hayır cevabını verdim. Peki bizim için önemli olan ne? Önemli olan esasen o prosesin işlemciyi ne kadar meşgul ettiğidir. İşlemciye yaptırılan her hesap şarj harcamasıdır. Daha da önemlisi bunu ne sıklıkla yaptığıdır. Zira sıklık demek telefonun Uyku Modundan çıkması demektir ki olayın ana fikrine geldik.

Boşuna zaman kaybetmemeniz için bu yazıyı yazdım. Telefonunuzun şarj sorununa direkt çözüm istiyorsanız (bataryanızın ve telefonunuzun sağlam olduğunu ön görüyorum) odaklanmanız gereken yer telefonun uyku moduna girip girmediği, giriyorsa ne kadar süre o modda kaldığıdır.

Bunu tespit etmeniz için önereceğim ilk program CpuSPY ‘ dır. Bu program root gerektirmez. Telefonun hangi işlemci frekansında ve deep sleep mod da ne kadar vakit harcadığını takip etmenize yarar. Buradan ilk tespiti yapabilirsiniz. Eğer deep sleep mode olması gerekenden az ise sorun var demektir.

Yeni sürümü çıkmış adı CPU SPY +

Sorunu programsız da tespit edebilirsiniz. Çalışan hizmetler ve önbellek kontrolünü dikkatli şekilde raporlamanız lazım. Önbellek çok fazla sorun teşkil etmeyecektir fakat çalışan hizmetler önemlidir. Eğer kullanmadığınız veya arka planda çalışmaması gereken, ya da çalışmasının size bir yararı olmayan bir işlem var ise çalışan hizmetler bölümünde, bu yazılımdan kurtulmanın ya da arka planda çalışmasını engellemenin bir yolunu bulun. Öncelikle yazılım ayarlarına girip arka planda çalıştıracak bir özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Bu genelde senkronizasyon ayarıdır. Gerekmiyorsa kapatın. Kapattığınız halde program çalışan hizmetlerde, siz durdurduğunuz halde gelmeye devam ediyorsa, bu yazılım kaşınıyor demektir. Çok önemli değilse kaldırın, çok önemliyse alternatif arayın, alternatif de sizi tatmin etmiyorsa, bırakın çalışsın. Onu kara listenizden çıkartın.

Sorunu kendin çözemedim. Sistematik yardım istiyorum diyorsanız. WLD uygulamasını öneririm. Bu uygulama Root erişimi gerektirir. Hangi prosesin telefonu ne zaman, ne sıklıkta, toplam ne kadar süre uyandırdığını tespit edebilirsiniz. Tavsiye ederim.

blank

Bu programlardan destek alarak uyku modu sorununuzu çözebilirsiniz.

Bir de konuları gezerken bir şehir efsanesine rastladım. Ben denemedim siz isterseniz deneyin, çok mantıklı gelmedi ama teknolojik aletlerde bir şeyin mantığını bulmak istiyorsanız çok detaylı araştırmanız gerekir. İlla ki çalışıyorsa sebebi vardır.

Telefonu uçak moduna getirip kapatıp bataryayı çıkarıp bikaç dk bekleyip tekrar açıp biraz bekleyip uçak modundan çıkarmak. Tek cümlede yazdım. Bu şekilde sorun çözdüğünü iddia edenler var. Bir de telefonlara özel sorunlar var. Mesela samsung un, tuş sesinin açık olması uyku modunu engellediğine dair yazılar gördüm, sanırım yabancı forumlarda da yer almış. Bunu kapatarak da deneyebilirsiniz.

Bazı telefonların da kalibrasyon sorunları olur, daha çok eski android sürümlerinde karşımıza çıkar. Çok işe yaramasa da pil yüzdesinin doğru gösterilmesine yöneliktir daha çok. Bu da bazı telefonlarda, batarya takılı değilken şarja takıp, daha sonra telefon uyarı verince bataryayı da takıp şarj etmekten geçer. Android işte, uçsuz bucaksız derin kuyu, yeri geliyor cihazınıza özel çözüm aramak zorunda kalıyorsunuz. Zira donanımsal farklar yetmezmiş gibi, bir de firmalar ısrarla kendi özel yazılımlarını, arayüzlerini vs. cihazlara entegre edip duruyorlar. Sade android göremiyorsunuz hiç biriniz.

Yazı umarım yardımcı olur. Kafanıza takılan şeyleri alttan yoruma yazın, yanıtlamaya çalışırım.

Uzun şarjlı, bol derin uykulu günler dilerim.

Gelen Aramalar:

  • deep sleep sorunu
  • android uyku modu programı
  • telefon uyku moduna girmiyor
  • deep sleep android
  • telefonda uyku modu ne işe yarar
  • Android uyku sorunu
  • telefon deep sleep geçmiyor
  • telefon bekleme modu sarj
  • s3 mini uyuma moduna geçmiyor
  • s3 mini uyku moduna girmiyor
  • root olmadan deep sleep sorununu çözme
  • deep sleep sorunu root
  • viber uyku modunu kullanacaktir ne demek
  • deep sleep çözumu
  • Android telefonum uyku moduna girince donuyo

1 Response to “Android Şarj Problemi / Uyku Modu”


  • GM5 Plus cihaz;

    “Telefonu uçak moduna getirip kapatıp bataryayı çıkarıp bikaç dk bekleyip tekrar açıp biraz bekleyip uçak modundan çıkarmak”

    bu yöntemle düzeldi. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Leave a Reply




Culha.NET