Plesk Sorun Çözümü

Merhabalar.

Yine bir acil durum çalışması hakkında bir şeyler yazmak istedim.

Bir müşterim sunucusundaki tüm sitelerin yanıt vermeyi durdurduğunu ve tüm işinin aksadığını belirterek tarafıma ulaştı.

Sunucuyu incelediğimde durumun gerçekten vahim olduğunu farkettim.

Sunucudaki apache servisi de litespeed eklentisi de çalışmıyordu.

Plesk tarafından bakıldığında sadece hataları görmekle birlikte, shell tarafında centos’un sistem servislerinin apache ve litespeed ile olan ilişkisinin yanlış olduğunu farkettim.

Müşterim benden önce 3 kişinin kontrollerini sağladığını ve çözüme ulaşamadıklarını, sunucunun sıfırlanıp her şeyin baştan yapılması gerektiğine kanaat getirdiklerini belirtti. Sunucudaki site sayısına, sitelerin büyüklüğüne ve anlık trafiklerine baktığımda bu durumun müşteri için gerçekten sıkıntılı bir durum olduğunu farkettim. Siteler kapalı iken her geçen saniye para kaybediyor oluşu da ayrı bir sıkıntılı durumdu.

Çalışmaya başladım. Veri kaybetmeden neler yapabileceğimi bir göz attım ve servislerin yeniden kurulması, derlenmesi ve konfigure edilmesi ardından plesk servisleri ile ilişkilerinin yeniden kurulmasına yoğunlaştım. Yaklaşık 2 saatimi alsa da sonuca ulaştım ve müşterimden gelen güzel bir yorumla çalışmamı tamamladım. Son ümit olarak bana geldiğini belirten müşterimin işinin çözülmesi benim için ayrıca önemli bir unsurdu.

Çalışma fiyatlarımın insanların hayalindeki fiyatlardan yüksek oluşu, son durak olma durumumu her ne kadar değiştirmiyor olsa da, yapılan iş hakkında fikir sahibi olmadan fiyat biçilmesi gerçeğinin beni değiştirmeyeceğini belirtir, herkese sorunsuz günler dilerim.

Emeğin değerini bilen herkese 7/24 teknik destek vermeye devam ediyorum. İyi çalışmalar.

 

0 Responses to “Plesk Sorun Çözümü”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET