Telsiz Fiyatları

 

Merhabalar.

Uzmanlık alanım olan telsizler ile ilgili, kullanmayı düşünen kişi ve kurumların, en çok kafasını karıştıran bir konu hakkında daha yazmak istedim. Telsiz çok pahalı bir alet midir? Kullanmak için ne kadar ödemek gerekir? Telsiz fiyatları el yakar mı? Telsiz abonelik ücreti var mıdır? Bir kez mi ödenir sürekli mi? Konuyu en net şekilde açıklayalım.

Eğer lisanssız, PMR diye tabir edilebilen, herkesin satın alması ve kullanma izni olan telsizlerden edinecekseniz, sadece 1 kez ücret ödersiniz. Bu cihazları, marketlerde çift olarak satılan, oyuncak diye tabir ettiğimiz versiyonlarının yanı sıra, profesyonel olanları da vardır. Yani hem profesyonel cihaz kullanabilir, hem de abonelik ücreti ödemezsiniz. Sitemde incelemesini yaptığım birçok PMR ürün bulunmaktadır. Bu cihazlar profesyonel cihazlarla (ör: kamu görevlilerin kullandıkları) bire-bir aynı özellikte olup, sizlerin kullanımı için dizayn edilmiştir.

Yani kasa kalitesi ve iç ekipmanları aynı, çalışma frekansları farklıdır. O yüzden uzun ömürlü ve profesyonel cihaz düşünüyorsanız, market cihazlarından uzak durmanızı öneririm.

Peki telsiz fiyatları ne durumda?

Markasına ve modeline göre değişkenlik göstermektedir. Benim ürün gamımda, 70$ dan 150$ lara kadar lisanssız cihaz bulabilirsiniz. Dijital düşünürseniz, biraz daha yüksek maliyetlere katlanmanız gerekir. Fakat en temiz sesi aldığınıza ve dinlenmediğinize emin oldunuz demektir. Telsiz fiyatlarını gözden geçirmek ve ürünleri incelemek için

www.deneyim.net/market adresini inceleyebilirsiniz.

Site üzerinden kredi kartınızla sipariş verebilirsiniz.

Gelelim diğer telsiz fiytlarına. Yani OKTH sistemlerine. Nedir bu OKTH?

OKTH nin açılımı, Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti demektir.

Eskiden özel kuruluşlar kendi telsiz rölelerine sahip olabiliyorlardı. Yaptıkları masraf dışında her sene de düzenli olarak telsiz kullanım bedelleri ödüyorlardı. Bu olay yeni yasayla değişti. Röle işletim izni sadece OKTH firmalarına verildi ve tüm özel kuruluşlar röle kullanmak için bu şirketler ile anlaşmak zorunda.

Neden gerekir OKTH?

Bu soruyu neden gerekir Röle diye sorabiliriz.

Röle , telsizlerin birbiri ile haberleşmelerinde yetersiz kalması durumlarında ihtiyaçtır. Alıcı ve verici görevi görür. Kendisine ulaşan anonsu tekrarlar. Merkezi bir noktada ve güçlü olduğundan, cihazlar kısa mesafe erişiminden çıkar, ilçe genelinde veya il genelinde kapsamaya sahip olur. Yüksek dağlardaki verimli röleler sayesinde, 2 adet basit el cihazı kullanarak, şehirlerarası görüşme bile mümkün hale getirilebilir.

Eğer bir işletmenin böyle uzak mesafe iletişime ihtiyacı varsa, röle kullanması zaruridir. Günümüz kanunları ile de, OKTH hizmeti veren bir kurum ile anlaşıp, röle tahsis bedellerini, röle kullanım bedellerini, cihaz tahsis ve kullanım bedellerini ödemesi gerekir.

OKTH firmaları bu tarz kurumlara kolaylık olması açısından, tek bir fiyat tarifesi belirlerler. Yani böyle firmalar ile çalışıldığı zaman sadece kullandığınız cihazların kirasını ödersiniz. Cihaz başı firmanın belirlediği bir aylık ücret olur ve genelde bu ücretler yıllık tahsis edilir. Dileyen firmalar cihazları satın alabilir, dileyen firmalar kiralayabilir. Fakat röleler artık mutlak surette kiralıktır ve sorumluluk tamamen OKTH firmasına aittir.

İşte bu durumlarda telsiz fiyatları diye merak ettiğiniz durum değişir. Düzenli bir ödemesi olur.

Fakat böylesine geniş kapsamlı bir sisteme ihtiyacınız yok ise PMR telsizler işinizi görür ki onların da kapsama alanı birkaç km’yi geçtiğinden, firma veya işletme çatınız altında yeterli gelecektir. Hem de sadece 1 kez masraf etmiş olursunuz.

Ayrıca son yıllarda gelişen hücresel iletişim sistemleri sayesinde, yakın gelecekte OKTH’nin de pabucu dama atılacak ve cep telefonu cihazları telsiz gibi kullanılmaya başlayacaktır. Bölgemde Telsiz Takip projesiyle, Türkiye’de bu hizmeti başlatan biriyim. Her ne kadar bu cihazların aylık kiraları OKTH telsizlerden pahalıya gelse de, OKTH telsizler ile bile elde edemeyeceğiniz ses kalitesine ve kapsama alanına sahip olabilirsiniz.

Ülkemizin ekonomik koşulları insanlarımızın bu sistemi kullanmasında engel teşkil ettiğinden, ben de projemi satmakta ve geliştirmekte zorlanıyorum. Yakın gelecekte bu cihazları piyasaya sunmayı düşünüyorum. Tabi OKTH şirketleri bu konuya nasıl bakacaklar bilemiyorum.

Telsiz fiyatları ile ilgili aklınıza takılan konularda tarafıma ulaşabilir, sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Unutmayın, telsiz ciddi bir aygıttır, o yüzden ucuza kaçmayın.

Yanlış cihaz edinip, yanlış frekans kullanıp suç işlemeyin.

Doğru yerden, doğru cihazı alın. Sıkıntı yaşamayın.

İyi kullanımlar dilerim.

Deneyim HaberleÅŸme logo

Gelen Aramalar:

  • Guclu telsiz fiyatlari
  • kullanım ücreti ne demektir

1 Response to “Telsiz Fiyatları”


  • suzuki vitara aracım var ve sorunsuz çalışacak mesafelei bir telsiz düşünüyorum sizinde bu konuda iyi bir tecrübeye sahip olduğunuza inandım iletişime gecerseniz sevinirim GSM 0546 445 35 25

Leave a Reply




Culha.NET