Telsiz Takip

Merhabalar.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım projem olan TelsizTakip hakkında bir şeyler yazma zamanı geldiğini düşünüyorum. Nedir bu sistem, adı sanı nereden geldi, neden doğdu ve kimlerin işine yarayacak?

 

Telsiz Takip projesi 2 amaca hizmet etmek için oluştu.

Amaç 1: Hali hazırda mevcut olan telsiz kullanımındaki konuşmaların (simplex, pmr veya röle kanalıyla yapılan) mesafe sınırı olmaksızın, istenen her yerden, cep telefonu ile dinlenmesine yarayan sistem.

Bu yöntem sayesinde, ekibinizin simplex olarak yaptığı veya bölgenizde röle aracılığı ile yapılan telsiz konuşmalarını, telsizlerinizin çekemeyeceği herhangi bir yerden, şehir dışından veya ülke dışından dinlersiniz. Sadece dinlemekle kalmaz, anons da yaparsınız. Siz telefondan konuşursunuz, ekibiniz telsizden dinler. Ekibiniz telsizden konuşur, siz telefondan dinlersiniz.

Böyle bir çözüm yöntemi akıllara bile gelmediğinden, pek ihtiyaç duyulduğunu söylemek zor. Zira olabileceği bilinmiyor. Telsiz Takip sistemi ise bu konuda önemli bir çözüm geliştirmektedir. Böyle bir çözümün, işinize yarayabileceğini düşünüyorsanız, Gateway destekli Telsiz Takip sistemini kullanmak için hemen irtibata geçebilirsiniz. Ücretlendirmesi, mevcut telsiz sistemine uzaktan erişecek olan kişi sayısıyla doğru orantılı olarak değişmektedir. Ayrıca server kurulumu ve sistem hazırlığı için iş başlangıçta ödemekle yükümlü olduğunuz mebla dışında devam eden süreçte sistem kira usulü çalışmaktadır.

Amaç 2: Gelelim ticari hayatta daha çok ihtiyaç duyulan diğer Telsiz Takip sistemine. Bu sistemde, size firma tarafından bir cep telefonu tahsis edilir. Bu telefon, sadece telsiz vazifesi görür ve aynı zamanda takip sistemini içinde barındırır. Ekibinize bu cihazları verdiğiniz takdirde, ekibiniz ile 7/24 telsiz iletişimine sahip olursunuz. Sadece kendi grubunuzla, size özel hazırlanmış olan havuzda bulunursunuz. Yani konuşmalarınız anlık olarak tüm ekibinizle paylaşılır. Konuşmalarınızı sizden başka kimse dinleyemez, sizin kanalınıza da bir başkasının erişmesi mümkün değildir. Sistem tamamen dijital alt yapı ile çalıştığından, parazit, hışırtı, cızırtı gibi durumlara rastlamazsınız. Ses kalitesi günümüz analog telsizlerin ses kalitelerinden oldukça yüksek düzeydedir. Zira sesiniz de dijital ortamda aktarılır. Yani telefon konuşmalarında elde ettiğiniz sesten çok daha kaliteli bir ses alırsınız.

Özetle söylemek gerekirse; mesafe kısıtı olmayan bir telsize sahip olmuş olursunuz. Sistemi yurt dışına çıkan personelinizin de kullanmasını isterseniz, yurt dışı tarife ücretini ödeyerek, yurt dışındaki personelinizle de anlık olarak görüşme sağlarsınız. Dünyanın her yerinde çeken bir telsize sahip olur, personelinizle sürekli irtibat halinde olursunuz.

Sistemin en büyük avantajı, toplu olarak söylemek istediğiniz bir durumu, anons şeklinde sadece bir defada herkese söyleyebilmenizdir. Ayrıca duymayanlar için sistemde son mesajı tekrar opsiyonu da bulunmaktadır. Yönetici cihazında ise isteğe bağlı olarak geçmişe dönük mesajlar kayıt edilebilmektedir.

Ekibinize bilgi vermek istediğiniz zaman tek tek herkese telefon ile ulaşmanıza bu sistem ile gerek kalmaz. Aynı şekilde ekibiniz de birbiri ile görüşürken tüm ekip konuşmaları takip eder. Telsizi telefon karşısında bitirmeyen en önemli özellik de her zaman bu havuz sistemi olmuştur. 1 kişi konuşur, 100 kişi dinler.

Sistemde opsiyonel durumlar da mevcuttur. Örneğin havuz konuşması yanına ekstra olarak özel görüşme de satın alabilirsiniz. Bu sayede örneğin yönetici, dilediği personeli ile özel telsiz konuşması gerçekleştirebilir. Bas-Konuş şeklinde gerçekleşecek olan bu konuşma, telefon konuşması yerine kullanılabilir. Bu sayede ayrıca bir cep telefonu irtibatına gerek kalmaz. Sadece bir telsiz ile tüm iletişim giderinizi yok edebilirsiniz. Yönetim birimi ek olarak bu opsiyonu talep edebildiği gibi, dilenirse ekibin kendi arasında özel konuşması için bu sistem diğer cihazlara da uyarlanabilir. Böylece herkesin birbiri ile teke tek görüşme şansı da olur.

Gelelim olayın Takip boyutuna.

Biliyorsunuz ki günümüzde araç takip sistemleri oldukça revaçta. Bu sistemlerin avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Öncelikle bu sistemlerin maliyetleri günümüzde oldukça yüksektir. Zira araca takılan cihazın ücreti, montaj ücreti, senelik hat,data,harita ücreti tamamen müşteriye yansıtılmaktadır. Yani sürpriz faturalar ile karşılaşabilir, sisteme ilk başlarken yüklü ödemeler altına girebilirsiniz.

Ayrıca araçlarına bu tarz cihazların montajlanmasını istemeyen, bu tarz durumlardan rahatsız olan oldukça fazla sayıda yönetici de mevcuttur. Zira bu tarz montajlar, aracın elektrik sistemine zarar verebildiği gibi, araçları garanti dışı da bırakabilmektedir.

Bir diğer yandan, bu araçla işiniz bittiğinde, bu aracı sattığınızda veya değiştirdiğinizde, bu cihazı söküp başka bir araca transfer etmek için ayrıca yükümlülükler altına girersiniz.

Fakat telsiz takip sisteminde bu dezavantajların hiçbiri yoktur. Çünkü siz bu sistemde aracı değil, telsizi takip edersiniz. Telsizin nerede olduğunu haritadan dilediğiniz zaman görebilirsiniz. Takip sisteminin çeşitli varyasyonları vardır. Sistemin tanıtımı amacıyla, tüm telsiz kullanıcılarına, mahalli bazda (1-2km çapında) takip sistemi hediye edilecektir. Eğer ki noktasal (GPS) takibi talep edilirse, ekstra ücret ödeyerek bu sisteme de sahip olunabilir. Noktasal takip sayesinde cihazı bulunduğu sokağın yerine kadar takip edersiniz. En fazla 30-50m yanılma payı ile kişiye ulaşabilirsiniz.

Takip sisteminde opsiyonel olarak 15 dakikalık gecikme süreleri ile takip yapılır. Noktasal takip sisteminde, sistem, siz cihazı takip etmeye başladığınızda, takip ettiğinizi algılar ve konum tespitine başlar. Yer bilgisini edindikten sonra, ortalama 5 – 15 – 30 – 60 dakikalık periyotlar ile size cihazın konumunu bildirir. Bu takip süreleri, tercih edeceğiniz paketin türüne göre değişkenlik gösterecektir.

blank

Ayrıca, sahada çalışan personelinin günlük tüm hareketlerinin kayıt altına alınmasını isteyen firmalar için, sürekli takip paketi de mevcuttur. Bu paket sayesinde, cihazı hiçkimse izlemese bile, cihaz belirlenen periyotlar çerçevesinde tüm hareketlerini haritaya kayıt eder. Yönetici haritayı açtığında, personelinin istenen gün kadar geriye dönük olarak, tüm hareketlerini, yani rutunu görme şansına sahip olur. Ücreti ödendiği takdirde, 1 senelik kayıt sistem üzerinde tutulabilir. Yönetici dilediği zaman bu kayıt bilgilerini bilgisayarına indirip saklayabilir. Tabi ki bu sistemin kullandığı kaynak ve data miktarı yüksek olduğundan, fiyatı da farklı olmaktadır.

Cihazların, takip amaçlı kullandığı personel tarafından bilinmek zorunda değildir. Yani kullanıcı, elindeki cihazı telsiz konuşması dışında hiçbir farklı amaca kullanamadığından, takip edildiğini bilmeyebilir. Bu sayede gizli şekilde ekip takibi yapmak da mümkün olmaktadır.

Sistemin hiçbir yere montajı ve bağlılığı olmadığından, gerek araç takibi, gerek kişi takibi gibi durumlarda kullanılabilir. Dilediği zaman yeri değiştirilip, başka bir personele verilebilir. Takip edilebilen telsiz olarak düşünmeniz anlamanızı daha da kolaylaştıracaktır.

Sistem için kullanılacak olan cep telefonu cihazının belli başlı özelliklere sahip olması gerekir. Bu sebeple firmamızın size sunduğu hizmetleri ve ürünleri kiralamanız veya satın almanız gerekir. Aynı şekilde cihazda yerleşik olarak bulunacak olan sim kartın da özel (M2M) sim kartlardan olması gerekir. Dilerseniz bu sim kartı da kiralayabilir veya kendi firmanız adına bizim aracılığımızla edinebilirsiniz. Cihazları satın alır ve kendi hatlarınızı kullanmaya karar verirseniz, size sunulan toplam kira fiyatından oldukça düşük rakamlara sistemi kullanma şansı elde edersiniz. Yani sadece sisteme para ödersiniz. Diğer şekilde, telefon kirası, hat kirası, data ücreti ve sistem ücretini toplu şekilde ödemeniz gerekir.

Sistem projelendirme mantığı ile çalıştığından sabit bir ücret belirtmek zor. Fakat aklınızda yer edebilmesi açısından; tüm hizmetler kira şekliyle sunulduğu takdirde, cihaz başı aylık 105 TL (Dolar kuruna göre değişkenlik gösterir) gibi rakamlara gelecektir. Sisteme ekletmek istediğiniz opsiyonel özellikler ve farklı istekleriniz tabi ki bu fiyatı artıracaktır. Kendi cihaz ve hattınızı kullanmanız da söylediğim gibi azaltacaktır.

Not: Sistemi kullanacak olan hat ve telefon, başka hiçbir amaca kullanılamayacaktır. Kira usülü edinilen cihazların tüm mesuliyeti tabi ki kullanıcılara (hizmet alan firmaya) ait olacaktır.

Konu ilginizi çekti ise, bana sitenin iletişim bölümünden, yorum bölümünden, “[email protected]” adresinden veya xxx numaralı telefonla ulaşabilirsiniz.

Demo isteyen kullanıcılara 2 adet cihaz ile demo yapılacaktır.

Fiyatlar aylık olarak hesaplanacak, ödemeler en az 6 aylık şekilde yapılacaktır.

Sistemi kullanmaya karar veren kullanıcılara özel olarak sözleşme hazırlanacaktır.

Sözleşmesiz ve kısa sürelerle çalışılmayacaktır.

http://www.facebook.com/deneyimnet

http://www.facebook.com/telsiztakip

www.telsiztakip.com

Deneyim HaberleÅŸme logo

Gelen Aramalar:

  • dijital telsiz
  • polis telsiz konuşmaları yazılar
  • tır telsizi
  • aselsan telsiz 4115
  • tır ve telsiz
  • telsizler takip edilir mi
  • telsiz uydudan nasıl alır
  • telsiz takip
  • telsiz konusmalari takip edilebilir mi
  • polis telsiz takip
  • örnek polis telsiz konuşmaları
  • ornek polis telsiz
  • kamyonlar için araç telsizi
  • tyt alan telsizi

0 Responses to “Telsiz Takip”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET