Yeppudaa1 Sunucu Optimizasyon ve Hata Çözümü

Merhabalar.

Dün yine bir talep aldım ve çalışmam ile ilgili birkaç satır bilgi vermek istedim.

Yine bir dizi – film sitesi müşterisi tarafıma sunucusunun gelen trafik ile baş edemediğini ve hataya düştüğünü belirtti. En yoğun trafik altındaki siteyi kontrol ettiğimde siteye giriş olmadığını fark ettim. Site Cloudflare arkasında olmasına karşın site aldığı saldırı + trafik ile baş edemiyordu ve 502 hatası çoğunlukta olmakla birlikte belli başlı benzer hataları vermekteydi.

Sunucuda kontrol yaptığımda sunucunun plesk panel altındaki nginx servisi ile çalıştığını gözlemledim. Nginx servisi gelen talepleri karşılayamıyordu zira limitler çoktan aşılmıştı.

Çalışmaya başladım. Öncelikle hem nginx in hem de linux un limitlerini gelen trafikle baş edecek şekilde yeniden düzenledim. Sonucunda limitleri aştık ve limit aşım hatalarının önüne geçtik zira bu sefer de gelen her trafik içeri alındığından sunucu yanıt veremeyecek hale geldi.

Konu ile ilgili gerek güvenlik, gerek optimizasyon işlemleri yaptım. Apache’yi yeniden düzenledim. Iptables a gereken işlemi yaptım. Mysql’in daha performanslı çalışmasını sağlayacak optimizasyon işlemlerini uyguladım. Ayrıca wordpress altyapısında çalışan sitenin de isteklerle daha performanslı baş edebilmesi ve sunucuyu daha az yorması için cache düzenlemesi yaptım.

Son olarak Cloudflare’de de gerekli güvenlik ve hız ayarlarını yapıp sunucuyu teslim ettim.

Sitenin son halini görüp kararı kendiniz verebilirsiniz.

İyi seyirler dilerim.

Link : http://yeppudaa1.org/

 

 

0 Responses to “Yeppudaa1 Sunucu Optimizasyon ve Hata Çözümü”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET