Office 2007 (xlsx-docx vb.) dosyalarını eski Office (2000-2003 vb.)’lerde açma

Merhabalar.

Günümüzde birçok kullanıcı artık yeni nesil Office sürümlerini kullanıyor olsa da, zamanında aldıkları lisanslardan veya alışkanlıklarından ötürü hala eski Office sürümlerini kullanan oldukça fazla sayıda kullanıcı mevcut.

Eski Office sürümlerinin yenilerden en büyük farkı, 2007 ile değişen dosya sistemi. Eski Office’lerin dosya uzantıları doc veya xls gibiyken, yeni dosyalara docx, xlsx gibi formatlar geldi. Kötü yanı ise, eski Office sürümlerinin standart halleri ile bu dosyaları okuyamıyor veya düzenleyemiyor olmaları.

Tabi ki sırf bu küçücük sorun yüzünden yeni Office almak zorunda değilsiniz. Normalde yeni nesil Office kullanan kullanıcılar dosyalarının eski kullanıcılar tarafından okunabilmelerini sağlamak için dosyalarını eski formatlarda kayıt edebiliyorlar. Fakat bu durum artık unutuluyor ve pek önemsenmiyor. O yüzden eski Office kullanıcılarının kendi önlemlerini kendileri almaları gerekiyor.

 

Bu durum için çözüm, Microsoft’un sunmuş olduğu FileFormatConverters dosyasını yüklemek olacaktır.

Dosyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Dosyayı indirip yüklemeyi tamamladıktan sonra artık eski Office programınız yeni nesil Office dosyalarını açıp düzenleyebilecek yeteneğe erişecektir.

İyi çalışmalar dilerim.

Dosya link:

http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=3

Not: İndir dedikten sonra size “2007 Microsoft Office Paketi Service Pack 3 (SP3)” paketini yüklemenizi önerecektir. Bu ekranda iken sağ alttaki “Hayır teşekkürler, devam et” linkine tıklayınız.

Gelen Aramalar:

  • MARKET İNDİRİM ETİKETİ DOC X

0 Responses to “Office 2007 (xlsx-docx vb.) dosyalarını eski Office (2000-2003 vb.)’lerde açma”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET