SFE S850UV

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/SFE-S850UV

Merhabalar. Yine güzel bir amatör telsiz incelemesi ile sizlerleyiz.

Uzun süredir bayiliğini yürüttüğüm SFE markasının ürünleri, gerçekten standardın üzerinde bir kaliteye sahip.

Daha önce S820 , S618 ve S780 modellerin incelemesini yapmıştık. Bu cihazlar PMR ve profesyonel standartlarda idi. Bugünkü tanıtacağımız cihaz ise SFE markasının amatör telsizciler için üretmiş olduğu S850UV cihazı.

Cihazın özelliklerinden bahsetmeden önce, özellikle bahsetmek istediğim konu, bu cihazın yasal ve izinli oluşudur.Bu konuda BTK’nın Türkiye’de izin alınmış Amatör Cihazlar listesine bakabilirsiniz.

Yani bir amatör telsizci olarak bu cihazı satın aldığınızda, hem yasal hem de izinli bir cihaz kullanmış olursunuz. Zira birçok amatör telsizci arkadaşımız yurt dışından cihaz getirmeye ve getirip satanlardan almaya meraklılar. Bu olay vasıtası ile izinsiz cihaz kullanmakla kalmayıp, gümrük vergisi de ödenmemiş cihazları ticari olarak elde etmiş oluyorlar. Bir gün olası bir denetimde bu cihazlar başınıza dert olabilecektir. Zira bu cihazların seri numaraları da kayıt altında değildir. Fakat gümrük vergisi ödenmiş, adınıza fatura edilmiş, izinli cihazların tümünün seri numaraları kayıt altındadır. Zaten yakın zamanda devlet konu ile ilgili önlemleri alacaktır.

Gelelim cihazımızın özelliklerine. 850UV diğer Çin amatör cihazlardan farklı olarak birkaç özelliğe sahip. Öncelikle 3 kademe güç ayarı bulunan cihazda düşük orta yüksek güç ayarları var. En yüksek çıkışı 5W olan cihazın üzerinde de gayet verimli bir anteni mevcut. Yaptığım testlerde Wouxun 8D den başarılı sonuç aldığı noktalar oldu. Yüksek ses çıkışına ve kaliteli bir tasarıma sahip olan cihazın kullanımı ve menüsü ilk etapta biraz karışık gelebilir. Fakat kısa zamanda alışıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Cihazın her ayarına kendi menüsünden erişilemiyor, tam kontrol için bilgisayar programına ihtiyacı olan cihaz bilgisayara bağladığınızda sizi oldukça detaylı bir menü ile karşılıyor.

Mesela 3 adet ekran ışığı rengine sahip olan cihazın ekran renklerini bilgisayar programı ile değiştirebiliyorsunuz. DTMF ve PTT ID özelliklerine de sahip olan cihazın, radyo, kronometre gibi özellikleri de bulunmakta. Ayrıca menüsü içerisinde voltaj göstergesi de var. Yani pil durumunu V cinsinden de dilediğiniz zaman kontrol edebiliyorsunuz. PTT tuşunun üzerinde ve altında 2 adet özel programlanabilir tuş mevcut. Bildirim ışığı öne konumlandırılmış ve gayet canlı yanıyor. Dual dinleme opsiyonuna sahip olan cihazı U-U V-V U-V veya V-U şeklinde çalıştırabiliyorsunuz. Sözün kısası, günlük kullanımda hiçbir surette Wouxun’u aratmayacak bir cihaz. Hatta ve hatta Baofeng cihazlardan daha çok hoşuma gitti diyebilirim. Kasa kalitesi olarak da kısa vadede sorun çıkaracağını düşünmüyorum çünkü kasa yapısı S780 modeline oldukça benziyor. Darbe ve suya dayanıklılık konusunda firmanın da iddiası olan cihazın, standart bir cihaza göre su konusunda biraz daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Amatör telsiz kullanmak isteyen amatör telsizci arkadaşlara kesinlikle önerebilirim. Ben bile elimdeki pahalı cihazları elimden çıkarıp, bu cihazı kullanmaya karar verdim. Aynı işi yaptıkları halde pahalı cihazları eskitmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

SFE S850UV Amatör Telsiz siparişi için tarafıma ulaşabilirsiniz. Web sitemiz üzerinden de kredi kartınızı kullanarak taksitli şekilde alma imkanınız mevcuttur. Cihaz ile ilgili merak ettiğiniz soruları konu altından yazarak tarafıma ilettiğiniz takdirde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

blank

Bol QSO’lu günler dilerim.

Kredi kartına taksitle sipariş için;

http://www.deneyim.net/market/SFE-S850UV

Gelen Aramalar:

  • turkamator net
  • sfe s850uv
  • sfe s850uv ayarlari
  • sfe s850uv telsiz anteni
  • sfe-s850uv dual band
  • turkamatir
  • wouxun yedek

6 Responses to “SFE S850UV”


  • SFE S850UV TELSIZ aldim basin memuruyum cihazi kullanmakta zorlaniyorum ayarlari ile ilgi yardima ihtiyacim var

  • öncelikle bu güzel siteyi yaptığınız için hem tebrik hem teşekkür ederim. bir süredir internette bu cihazı araştırıyordum. türkiye’de pek tanınmayan bu cihazın özelliklerine ve yabancı kullanıcıların yorumlarına baktıkça sfe markasının baofeng ve wouxun’dan daha üstün bir cihaz olduğunu gördüm. daha önceden cihazımı almamış olsaydım tercihim kesinlikle bu cihaz olurdu.
    yurtdışından garantisiz cihaz almaktansa türkiye’den ve yetkili satıcısında almak daha doğru olur bence. bu sayede cihazla ilgili herhangi bir soru veya sorun olduğunda sıkıntı yaşamazsınız.
    yeni bir cihaz almayı düşünenlere bu cihazı kesinlikle tavsiye ederim (en başta kendime :)

    • Yorumunuz için teşekkürler.
      Malesef bizim insanımız tıpkı sizin yaptığınız gibi araştırma safhasını satın alma aşamasının ardına koymaktadır. Ülkemizde bu aşamalar doğru yerlere geldiğinde ben de satışlarımın artacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.

  • Bende de SFE S850UV cihaz var kanalları yüklemem için veri kablosu buldum ancak hangi program ile kanal yükleyebilirim bulamadım.Ferekansları yazıp yükleme yapmam için program verewbilecek arkadaş var ise yardım bekliyorum.Şimdi den Teşekkürler…73

  • sfe850uv programı olan varmı acıl lazım

Leave a Reply




Culha.NET