Toplu SMS

Merhabalar.

Yine bir toplu SMS yazısı ile birlikteyiz. Bu konuda, görüştüğüm birçok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması sebebi ile, konuyla ilgili detaylı bir yazı yazmaya karar verdim. Toplu SMS nedir? Neden kullanılır? Toplu SMS atarken nelere dikkat edilmelidir? Toplu SMS konusunda en iyi firma hangisidir? Bu konuda hangi firmalarla çalışılmalıdır?  Hangi firmadan toplu sms alınmaz? Alınmaz ise neden alınmaz? Neden EkoGSM ile çalışmalıyız? gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca işin resmi boyutuna da değineceğiz. Yasal toplu sms olayı artık gerçekten önem arz etmektedir.

SMS, cep telefonlarının popülarite kazanmasının ardından, hayatımıza girmiş önemli bir servistir. İnternet yaygınlaşmadan önce, cep telefonlarından internete girmenin sadece CEO lara atfedilmiş bir özellik olduğu zamanlarda, SMS bizler için vazgeçilmezdi. O zamanın chat i SMS di. Mesaj atmak, mesaj almak, bizleri nasıl heyecanlandırırdı hatırlarsınız. Bugünlerde SMS in pabucunu her ne kadar, değişik messenger servisleri yüzünden dama atmış olsak da, hala kullanıldığı bir gerçek.

Herkesin akıllı telefon kullandığı günümüzde, özellikle Whatsapp uygulaması, SMS in yerini aldı. Bunu Facebook, twitter vb. programlar takip ediyor. SMS in pahalı, internetin daha ucuz olduğu günümüzde tabi ki SMS 2. planda kalıyor. Diğer yazılımlardaki gruplama, resim, ses, video gönderme özelliğini de düşünecek olursak SMS sadece yedek lastik görevi görüyor. Karşınızdaki kişinin akıllı telefonu yok ise, internet paketi bitmiş ise, internet şebekesi çalışmayan bir yerde ise, yine SMS ile mesajlaşmaktan başka çareniz olmadığı da gerçek. Aramayı saymıyoruz tabi.

Gelelim konumuza. Konumuz Toplu SMS. Günümüzde firmalar, özel sektörler, hatta bazı kamu kuruluşları bile, kitlelere ulaşabilmek için SMS ‘ i tercih etmekteler. Aslında haklı olarak, müşteriye en hızlı şekilde ulaşma şekli olan Toplu SMS’den vazgeçmiyorlar.

Neden Toplu SMS?

Çünkü SMS, cep telefonu çektiği takdirde müşteriye ulaşır. Telefon müşterinin cebindedir ve mutlaka o mesaja bakılır. Yani en hızlı şekilde müşterinizin veya iletişim kurmak istediğiniz kitlenin cebine girersiniz.

Her Toplu SMS hizmeti aynı mıdır?

Kesinlikle değildir. Bu işte profesyonellik çok önemlidir.

1. Çalıştığınız firma güvenli midir?

2. Firmanın paneli kaliteli midir?

3. Firmanın alt yapısı sağlam mıdır?

4. Firma yasal ve kurallara uygun mu çalışıyor?

5. Ve en önemlisi firma numaralarınızı çalacak mı?

Bu kriterlerin cevabını gerçekten iyi bilmelisiniz. Sırf fiyatı uygun diye, veya kapınıza gelen pazarlamacısı “güzel” diye X firma ile çalışırsanız, üzgünüm ama sonuçlarına katlanırsınız. Hem kendinize, hem imajınıza zarar verir, hem müşterilerinizin canını yakar hem de sizi hiç tanımayan insanlara karşı antipati kazanabilirsiniz.

Peki bir firmanın güvenilir olup olmadığını nasıl anlarsınız? Hemen anlatayım.

Yasalara göre bu işleri yapmak için bazı yükümlülükler vardır. Öncelikle bu sistemi kullanabilmek için, hatta ve hatta “BAŞLIKLI SMS” atabilmeniz için o başlığın size ait olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Açıklayalım. Firmanızın ismi X Dersanesi olsun. Siz öğrencilerinize veya velilere sms gönderirken sms başlığı olarak “X Dersanesi” ibaresini kullanmak isteyeceksiniz. İşte bunun için yasanın da ön gördüğü üzere gerçekten X dersanesi olduğunuzu kanıtlamak zorundasınız. Peki bunu nasıl kanıtlarsınız. İmza Sirküleri, Vergi Levhası ve Kurum Sahibinin veya yetkilisinin kimlik bilgileri ile. Fark ettiniz değil mi? Bu öyle basit bir iş değil. Şimdi gelelim güven meselesine. Öncelikle size bu hizmeti sunma vaadinde olan firma sizden bu belgeleri istiyor mu? İstemediyse bana kalırsa bürokratik işlemlerden kurtulduğunuza sevinmek yerine, firmadan şüphe etmeye başlasanız iyi olur. Göndermeye üşeneceğiniz bu belgeler, size çalınacak numaralarınız ve sizden şikayetçi olacak insanlar olarak geri dönecektir.

Numaralar nasıl çalınıyor?

Hemen anlatalım. Siz sırf fiyatları uygun ya da öteki sebeplerden ötürü, araştırmadan, etmeden X SMS firması ile çalışmayı kabul ettiniz. Size sıradan bir panel tahsis edildi. Elinizdeki müşteri numaralarını (Excel formatında olabilir) sisteme yüklediniz ve müşterilerinize mesaj göndermeye başladınız. O numaralar artık sadece sizin müşteri numaralarınız değil, çalıştığınız SMS firmasının da, reklam ve diğer amaçları için kullanacağı bir veri tabanı oldu. Elinize sağlık, adamlara aylarca uğraşsalar elde edemeyecekleri bir veri tabanı sunmuş oldunuz. Bence para vermek yerine artık siz para talep edebilirsiniz :)

Peki bu numaraları hangi amaçlara kullanacaklar? Onu da anlatalım.

Siz sadece kendi müşterilerinize SMS atmak istiyor olabilirsiniz. Fakat malesef elinde numara olmayan insanların özel talepleri var. Hatta onlara sunulan arz var da diyebiliriz. Tam da yasaklanan konuya geldik. X firması, sadece kendi şehrine, ya da kendi mahalllesine özel SMS atmak isteyebiliyor. Ya da değişik filtre sistemleri ile SMS yollamak istiyor. Sadece 18-45 yaş arası erkekler, ya da sadece arabası olanlar vs. gibi. Çaldırdığınız bu numaralar bu tür istekleri olan yerler için arayıp da bulamadıkları kitleye dönüşüyor. Bu işten ağzı yanan sizden daha çok, sizin masum müşterileriniz ve emek harcayıp hazırladığınız veri tabanınız oluyor.

Devlet aldığı son kararla, tanımadığınız insanlara SMS atmanızı yasakladı. Yani sizle hiç ilgisi olmayan birine SMS attığınız takdirde, bu kişi sizi şikayet ederse artık başınız ağrıyabilir. O yüzden bu tarz tekliflerle gelen kişi ve kurumlara lütfen itimat etmeyin. Bilmediğiniz kitlelere sms atmayın, attırmayın. Bu sizi insanların gözünde antipatik yapar. Suç işlemenize sebep olur. Ayrıca boşu boşuna astronomik paralar verirsiniz zira size kitle diye sunulan havuzdaki birçok numara, sizin kitleniz değildir veya numaralar kullanımda bile olmayabilir. Otomobil satıyorsanız, attığınız sms lerin 18 yaş altı kişilere gitmesini ister miydiniz?

Peki ne yapacağız kime nasıl güveneceğiz?

1. si bir firmayı internetten araştırarak işe başlayabilirsiniz.

2. si firmanın demo panelini mutlaka inceleyin. Sırf bu panelden bile kaliteyi anlayabilirsiniz.

3. sü sadece büyük, çok büyük firmalarla çalışın, 3 kuruş için rezil olmayın. Büyük firmalar sizin numaralarınızı çalmaz, zira buna ihtiyaçları olmaz. Ya da şöyle söyleyelim. Turkcell veya Türk Telekom’un sizin numaranızı paylaşmasını ne kadar göze almışsanız, büyük firmaları da o kadar almış olursunuz. Küçük firmanın yapacağı ile, büyük firmanın yapacağını kıyaslayın, demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Ve üzerine basa basa tekrar ediyorum. Tanımadığınız kimseye SMS göndermeyin, gönderilmesini istemeyin. Siz, kendi müşterilerinize, bilinçli bir şekilde kendiniz SMS atın. Bu müşteri size ulaşıp SMS istemediğini söylediğinde ise, kendiniz anında o kişiyi listeden çıkarabilin. İnanın bu şekilde müşterilerinizin gözünde hem daha iyi bir yere sahip olursunuz, hem de attığınız her SMS amacına ulaşır.

Gelelim benim tavsiyeme;

Ben bu konuda sizlere EkoGSM‘i öneririm. Hem NetGSM bayisi olması, hem konusunda uzman olması, hem farklı kampanyaları hem de güvenilirliği ile, 7/24 destek alabileceğiniz, her konuda çözüme ulaşabileceğiniz, Türkiye’nin en büyük alt yapısını ve en kaliteli yazılımını (panelini) kullanan firma ile çalışmış olacaksınız. Hiçbir ücret ödemeden kullanabileceğiniz birçok servisi mevcut olan EkoGSM’i 5 kuruş para harcamadan deneme şansınız var. Ücretsiz numara alabilir, ücretsiz arama yapabilir, ücretsiz mesaj atabilirsiniz. Tamamı için siteyi ziyaret edip, demo paneli inceleyin derim. Aklınıza yatarsa abone olup kendiniz görün. “Acaba bu işin altında da bir bit yeniği mi var?” diye düşünüyorsanız, yukarıyı hiç okumadınız ya da çok iyi okudunuz demektir (Paranoya derecesinde)

EKOGSM

Konu ile ilgili aklınıza takılan her şeyi alttaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz. Lütfen güvenilir, büyük ve kaliteli firmalarla çalışın. Lütfen sizlerin de bizlerin de telefon numaralarının artık kötü niyetli insanların eline geçmesine izin vermeyin. Hatta emek harcadığınız bilgilerin çalınmasına, paraya dönüştürülmesine, müşterilerinizin taciz edilmesine izin vermeyin, bu suça ortak olmayın.

Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir.

İyi çalışmalar dilerim.

Gelen Aramalar:

  • numara çalma
  • toplu sms HANGİSİ İYİ

0 Responses to “Toplu SMS”


  • No Comments

Leave a Reply




Culha.NET